GECOMBINEERDE ORTHODONTISCHE-CHIRURGISCHE BEHANDELING

Sommige afwijkingen van het gebit en van de kaakbeenderen kunnen niet alleen met orthodontische of orthopedische middelen worden behandeld. Soms is de afwijking te groot om alleen orthodontisch te gaan corrigeren of kan de groei van de kaak ongunstig verlopen waardoor het effect van orthodontische apparatuur alleen niet voldoende is.

Een afwijkende kaakstand bij volwassenen kan zuiver orthodontisch niet meer worden bijgestuurd. In deze omstandigheden kan kaakchirurgie een oplossing bieden. Met deze methode wordt een functioneel evenwicht bereikt tussen de kauwspieren, de tanden van de onder- en bovenkaak, de luchtwegen en de gelaatsuitdrukking. Deze behandeling wordt steeds in teamverband voorbereid en uitgevoerd. Alvorens de orthodontische voorbehandeling op te starten, wordt de patiënt doorverwezen naar de kaakchirurg om volledig geïnformeerd te worden over waarom en hoe de operatieve ingreep zou verlopen.

Het is heel belangrijk dat de patiënt zeer goed geïnformeerd is.

Orthodontisch wordt er eerst voorbereid: de tanden in de boven-en ondertandboog worden met vaste apparatuur in de gewenste stand geplaatst. Na maanden orthodontische voorbehandeling wordt de kaakoperatie uitgevoerd. Ook na de chirurgische ingreep, dient de vaste apparatuur nog enige tijd te worden gedragen totdat het gewenst resultaat is bereikt.

Contact

Neem contact op met ons
voor een consultatie

Contact

Openingsuren

DIEST
Sint-Jansveld 25
3290 Diest
LEUVEN
Tiensevest 82
3000 Leuven
Raadpleging enkel na afspraak.
U kan ons telefonisch bereiken op:
0477 72 85 88
013 32 62 22

Of via mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
maandag: 08.30-13.00u | 13.30-18.00u
woensdag: 08.30-13.00u | 13.30-18.00u
vrijdag: 08.30-13.00u | 13.30-18.00u
Voor afwijkingen op de openingsuren, zie homepage.
Bij afwezigheid, zie spoeddienst.

Copyright © greetmulier.be
Website by it's me