Skip to main content

GECOMBINEERDE ORTHODONTISCHE-CHIRURGISCHE BEHANDELING

Sommige afwijkingen van het gebit en van de kaakbeenderen kunnen niet alleen met orthodontische of orthopedische middelen worden behandeld. Soms is de afwijking te groot om alleen orthodontisch te gaan corrigeren of kan de groei van de kaak ongunstig verlopen waardoor het effect van orthodontische apparatuur alleen niet voldoende is.

Een afwijkende kaakstand bij volwassenen kan zuiver orthodontisch niet meer worden bijgestuurd. In deze omstandigheden kan kaakchirurgie een oplossing bieden. Met deze methode wordt een functioneel evenwicht bereikt tussen de kauwspieren, de tanden van de onder- en bovenkaak, de luchtwegen en de gelaatsuitdrukking. Deze behandeling wordt steeds in teamverband voorbereid en uitgevoerd. Alvorens de orthodontische voorbehandeling op te starten, wordt de patiënt doorverwezen naar de kaakchirurg om volledig geïnformeerd te worden over waarom en hoe de operatieve ingreep zou verlopen.

Het is heel belangrijk dat de patiënt zeer goed geïnformeerd is.

Orthodontisch wordt er eerst voorbereid: de tanden in de boven-en ondertandboog worden met vaste apparatuur in de gewenste stand geplaatst. Na maanden orthodontische voorbehandeling wordt de kaakoperatie uitgevoerd. Ook na de chirurgische ingreep, dient de vaste apparatuur nog enige tijd te worden gedragen totdat het gewenst resultaat is bereikt.

Contact

Neem contact op met ons
voor een consultatie